loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Banden

Goede banden zijn essentieel voor de veiligheid op de weg. Of het nu zomer is of winter, het kiezen van de juiste banden voor de weersomstandigheden kan een groot verschil maken in de rijprestaties en de veiligheid van uw Volvo.

Winterbanden zijn speciaal ontworpen voor gebruik in koudere temperaturen en sneeuwachtige omstandigheden. Ze bieden betere grip op sneeuw en ijs en verminderen de kans op slippen en glijden. Dit vermindert niet alleen het risico op ongevallen, maar zorgt ook voor een meer comfortabele rijervaring. Winterbanden zijn niet alleen voor bestuurders in bergachtige gebieden, maar ook voor iedereen die regelmatig op de weg zit tijdens koude en natte omstandigheden. In andere landen zijn winterbanden tijdens een bepaalde periode soms verplicht. Deze banden moeten dan voorzien zijn van een zogenaamde M+S codering (sneeuwvlokje). Gaat u naar het buitenland in de winterperiode, check dit dan van tevoren even.

Aan de andere kant zijn zomerbanden ontworpen voor gebruik bij hogere temperaturen en droge omstandigheden. Ze hebben een andere samenstelling van rubber en bieden betere grip op droog asfalt. Door zomerbanden te gebruiken in de zomer, kunt u de remafstand verkorten en het risico op aquaplaning verminderen. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar ook het rijcomfort en de efficiëntie van uw voertuig.

Content Image 1

Wij zorgen ervoor dat u met een gerust hart de weg op gaat

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet alleen gaat om het kiezen van de juiste banden, maar ook om het onderhouden van deze banden. Door regelmatig de bandenspanning en het profiel te controleren, kunt u de levensduur van uw banden verlengen en ervoor zorgen dat ze optimaal presteren. Voor deze controle bieden wij bij Mobility Centre de winter-en zomercheck aan. Bent u in het bezit van een Volvo Card? Dan is dit geheel kosteloos.

In conclusie, het kiezen van goede banden voor zowel de winter als de zomer is essentieel voor uw veiligheid op de weg. Door te investeren in de juiste banden voor de juiste seizoenen, kunt u genieten van een comfortabele, efficiënte en veilige rijervaring.

Vragen of interesse?

Foto Uploaden (Max 4mb)
Foto Uploaden (Max 4mb)
Foto Uploaden (Max 4mb)
Foto Uploaden (Max 4mb)

Gerelateerde diensten

next.svg
prev.svg