Mobility Centre
Sluiten

VOLVO ONDERDELEN

Heeft u een nieuwe, tweedehands of misschien wel classic Volvo? Voor Volvo onderdelen bent u bij de Volvo-dealer bij het juiste adres.

 

Originele Volvo Onderdelen

Van de distributieriem tot het lampje van het linkerachterknipperlicht. Alle onderdelen die we vervangen in uw Volvo, zijn van Volvo. Stuk voor stuk ontworpen, getest en gefabriceerd onder de Volvo-normen. Bovendien zijn onderdelen van Volvo’s die niet meer worden geproduceerd, vaak nog gewoon leverbaar. En ontvangt u ook nog eens 1 jaar garantie op alle onderdelen en werkzaamheden. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij een van onze vestigingen.

 

>> Maak nu uw afspraak

 

 

Originele remschijven

Met een veilig gevoel op weg, daar gaat het om. En als er dan iets gebeurt, wil je er zeker van zijn dat je op tijd stil staat. Zonder problemen, zonder brokken te maken. Hierbij zijn niet alleen de staat van de remblokken en remschijven van belang, maar ook de remvloeistof. De kwaliteit en de prestaties van de vloeistof kunnen namelijk na verloop van tijd achteruit gaan, hetgeen van grote invloed is op uw remafstanden.

 

 

Accu’s

Een nieuwe Volvo heeft zo’n 60 systemen en componenten aan boord die allemaal stroom gebruiken, en een flink aantal ook nog eens tegelijkertijd. Dit vraagt vanzelfsprekend veel van de accu. Daarom zijn Volvo accu’s speciaal ontworpen om maximaal rendement te halen uit het beschikbare vermogen. Daarvoor maken we gebruik van PowerFrame technologie die ook nog eens minder vatbaar zijn voor roestvorming, dan conventionele accu’s.

 

 

Wisserbladen

Uw wisserbladen verzetten gedurende een jaar flink wat werk. Van vele liters regen en kilo’s vuil tot vallende blaadjes of flinke hagelstenen… Ze krijgen het flink te verduren. Zorg daarom op tijd voor een helder zicht en vervang regelmatig uw wisserbladen. Uiteraard kunt u dit snel en eenvoudig door uw eigen Volvo-dealer laten uitvoeren.

 

 

Distributieriem

De distributieriem is een getande riem die in moderne verbrandingsmotoren de overbrenging vormt tussen de krukas en een of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden. Als de distributieriem niet tijdig vervangen wordt, of van onvoldoende kwaliteit is, bestaat het risico dat deze breekt waardoor de motor vastslaat. Iets wat moeilijk, en in sommige gevallen onmogelijk, te repareren valt.

 

 

Volvo Accessoires

Volvo heeft een assortiment accessoires ontwikkeld die de uitstraling van uw Volvo versterken en zich elke dag in alle opzichten bewijzen. Neem onze kinderzitjes: ongekend veilig. Of neem onze Pack & Load accessoires, ideaal voor het vervoer van uw sportuitrusting, huisdieren en andere lading. Upgrade uw Volvo en maak ‘m uniek, net als u zelf.

 

Accessoire website

Maak van uw Volvo uw eigen Volvo. De uitgebreide accessoire website toont u extra’s voor alle Volvo modellen vanaf 1990. Neem contact op met uw Volvo-dealer voor meer informatie over prijzen en montage.

 

>> Naar de accessoires website

 

 

Onderdelen bestellen

Eigenaren van oudere Volvo’s kunnen veel onderdelen bestellen via de Volvo-dealer. Deze onderdelen waarborgen de oorspronkelijke kwaliteit, ondanks dat sommige onderdelen niet meer in de oorspronkelijke kwaliteit te leveren zijn door kwaliteitsverbeteringen. Zo is natuurlijk rubber vervangen door synthetisch rubber, dat een hogere weerstand heeft tegen olie & UV-stralen.

 

Als het gaan om de carrosseriedelen, het chassis & motoronderdelen, is het van vitaal belang dat de toleranties ongewijzigd blijven. Daarom prefereert Volvo de oorspronkelijke leveranciers.

 

Volvo Classic Parts

Toch kan het voorkomen dat voor de echte “Classic Volvo’s” uw Volvo-dealer de onderdelen niet meer kan leveren. In die gevallen kunt u voor de meeste Volvo-modellen deze onderdelen rechtstreeks bestellen via “Classic Parts”. Classic Parts is een onderneming die gelieerd is aan Volvo en die de rechten heeft overgenomen om deze onderdelen direct bij de oorspronkelijke leveranciers te kunnen bestellen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij uw graag naar de Engelstalige website.