Mobility Centre
Barendrecht: 010 – 850 44 00
Rotterdam: 010 – 850 45 50
Vlaardingen: 010 – 850 44 50
Sluiten

VOLVO V90

Verkrijgbaar vanaf

€ 48.995

lease p.m. vanaf € 749

pk 150-407

Ervaar de klasse en het comfort van de Volvo V90. De nieuwe Volvo V90 belichaamt moderne Zweedse luxe en design. Rust, eenvoud en natuurlijke materialen, verweven met precisie. Deze nieuwe crossover heeft niet alleen een elegant ontwerp, maar vervult ook ons verlangen naar innovatie.

 

Full day test drive

In Zweden is design geen luxe, maar een manier van leven. Een levensvisie die we bij Volvo volledig omarmen. We geloven in schoonheid door eenvoud. In de perfecte lichtval waardoor u ontspant op het moment dat u instapt. En in technologie die uw leven eenvoudiger maakt.

 

In de Volvo 90-serie combineren we deze filosofie met 90 jaar innovatie.

 

Dat laten wij u graag ervaren

U krijgt van ons de Volvo V90, V90 Cross Country, S90 of XC90 een hele dag tot uw beschikking.


>> Reserveer meteen uw proefrit

 

 

Tijdelijk aanbod

Maak nog 90 dagen gebruik van het scherpe Intro Line pakket op de Volvo 90-serie. Met onder andere navigatie, smartphone integratie en 12,3″ digitaal instrumentenpaneel.

 

U rijdt al in een 90-serie vanaf € 47.495

 

>> Reserveer meteen uw proefrit op volvocars.nl/fulldaytestdrive

 

 

Boek uw proefrit

Ontdek zelf waarom de Nederlandse en internationale pers zo lovend is over de Volvo 90-serie. Test de innovatieve technologieën als Pilot Assist en het intuïtieve Sensus Touch screen. Geniet van de strakke lijnen en de ultieme rijervaring.

 

>> En neem vooral de tijd

 

 

 

R-Design

De nieuwe Volvo’s V90 is vanaf 2017 ook te bestellen in R-Design uitvoering. Dynamische designelementen kenmerken deze versies. Door het met 15 millimeter verlaagde sportonderstel zijn stabiliteit en rijdynamiek optimaal.

 

Winnende combinatie

De R-Design-uitvoeringen van onze elegante estate- en sedan-modellen in de 90-serie hebben een rauw randje. Ze onderscheiden zich door hun winnende combinatie van een sportiever, scherper rijgedrag en uitgesproken dynamische looks’, benadrukt Björn Annwall, Senior Vice President Marketing, Sales en Customer Service bij Volvo Car.

 

Dynamische looks

De sportieve uitstraling van de Volvo’s V90 R-Design wordt mede bepaald door de R-Design voor- en achterbumper met elementen in Glossy Black. Ook het design van de grille en de matzwarte 5-spaakswielen met Diamond Cut finish zijn enkel aan de R-Design uitvoeringen voorbehouden.

 

 

Sportieve stijlelementen

De V90 R-Design kan worden voorzien van unieke carbon interieurpanelen. Daarnaast behoren sportief getinte pedalen en vloermatten, een R-Design stuurwiel en sportstoelen met R-Design bekleding in nappaleder met nubuck tot de standaarduitrusting.

 

 

Houd mij op de hoogte over de nieuwe Volvo V90 R-Design

Als u graag op de hoogte blijft van nieuws over de nieuwe Volvo V90 R-Design, als eerste de brochure en prijzen wilt ontvangen en een uitnodiging voor de showroom introductie uiteraard niet wilt missen, meld u dan aan door contact op te nemen.

 

>> Houd mij op de hoogte

 

Volvo V90 D4 Inscription: Accent nu op passagiers

Door Stéphan Vermeulen (Autoweek)

Met de nieuwe Volvo V90 zet het merk een forse stap. Volvo haakt daardoor met succes aan bij Audi, BMW en Mercedes-Benz.

 

>> Maak direct een afspraak voor een proefrit

 

 

Voor een Volvo-stationwagon is de V90 laag, maar – nog opmerkelijker – de achterklep loopt niet recht, maar schuin. Daardoor kan hij minder bagage verstouwen dan zijn voorgangers. Volvo lijkt de prioriteit te leggen bij het comfort van de passagiers. Ook de achterpassagiers kunnen hun benen en hoofd met gemak kwijt.

 

Pracht en praal voeren de boventoon

Pracht en praal voeren de boventoon in het interieur. De V90 moet dan ook de Mercedes E-klasse, Audi A6 en BMW 5-serie het leven zuur maken. Het dashboard is strak, met een touchscreen dat dienstdoet als multifunctioneel bedieningssysteem.

 

D4 krachtig genoeg

Als Kinetic kost de V90 D4 € 48.995, het duurste niveau komt op € 62.495 inclusief automatische transmissie. De D4 is de middelste motorisering en blijkt krachtig genoeg. De 2,0-liter diesel levert 190 pk.

 

Automaat blijkt fijne vlotte bak

Het merendeel van de kopers zal de automatische transmissie kiezen. Dat blijkt een fijne, vlotte bak te zijn met acht verzetten. In de dynamische stand gaat hij enthousiaster schakelen en veranderen ook de besturing en demping.

 

Heerlijk comfortabel zoeven

Van dynamiek kun je dan nog niet spreken, want de V90 rijdt bijna zweverig. Heerlijk comfortabel zoeven, daar gaat het bij deze auto om. Wie zijn V90 met 20-inchwielen of groter uitrust, verspeelt veel van dat comfort.

 

Sandaard Pilot Assist werkt prima

Dankzij Pilot Assist kun je behoorlijk lang het stuur loslaten en de Volvo zelf zijn weg laten volgen. Na een tijdje meldt het systeem dat je je handen weer aan het stuur moet houden, maar de V90 blijkt prima in staat ‘zelfstandig’ te rijden. De Volvo scoort een net verbruik van 1 op 14,2.

 

Pluspunten

Comfortabel rijgedrag, fijne automaat, kan zelfstandig rijden. Veel veiligheidssystemen, ‘Premium’ kwaliteit.

 

Minpunten

Weinig dynamiek, minder ruim dan voorgangers (maar nog altijd ruim genoeg).

 

Eindcijfer: 8,7

De V90 staat nu op gelijk niveau met de Duitse Drie. Comfort, veiligheidssystemen en motoren zijn uitstekend. De gebruikelijke zeeën van ruimte zijn verleden tijd.